Задържаният за убийство на пътя турски гражданин не бил служител на консулството в Бургас
Задържаният за убийство на пътя турски гражданин не бил служител на консулството в Бургас / netinfo

Турският гражданин, причинил при ПТП смъртта на човек и избягал от произшествието, не е служител на Генералното консулство в Бургас, съобщават от пресслужбата на Апелативен съд Варна. Вчера оттам информираха, че Екрем Йозлер, който работи към Генералното консулство на Република Турция в Бургас и има разрешение за продължително пребиваване в България от Дирекцията по вероизповеданията, е гост имам и преподава религия към джамийското настоятелство в област Силистра.

Оставиха в ареста Екрем Йозлер, който уби мъж на пътя в Карапелит и избяга от местопрестъплението

След осъществена комуникация между Апелативен съд Варна и Генералното консулство на Република Турция в Бургас, пресслужбата на съда направи следното уточнение:

„Турският гражданин Екрем Йозлер, привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Второ РУП в Добрич, затова, че на 17 февруари тази година в с. Карапелит, при управление на л.а. по непредпазливост причинил смъртта на Мариян  Чернаев и избягал от местопроизшествието не е служител на Генералното консулство на Република Турция в Бургас. Този факт не е бил вярно отразен в протокола от съдебното заседание пред първата съдебна инстанция, когато Добричкият окръжен съд е взел първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Йозлер. Екрем Йозлер има разрешение за продължително пребиваване в България от Дирекцията по вероизповеданията и е гост имам, преподавател по религия към джамийското настоятелство в област Силистра."