ВУМК ще прави филм за практиките на свои студенти
ВУМК ще прави филм за практиките на свои студенти / netinfo
Студенти от Висшето училище Международен колеж /ВУМК/ ще участват в учебен филм по време на техни летни практики, съобщават от училището. 80 стажанти практикуват шест седмици това лято в хотелиерството, ресторантьорството и анимацията благодарение на проект „Пилотен механизъм за студентски практики“. Практиките си в международни хотелски вериги.

Студентите ще получат изготвен информационен пакет от правила, унифицирани за всеки обект. Предстои среща на партньорите по проекта със студентите от ВУМК, на която ще бъдат представени обектите, възможностите за практика и работната програма.

Студентите ще се запознаят с иновации, свързани с прилагане на енергоспестяващи технологии в строителството на туристически обекти, практически стъпки и примери, както и процедури за практическо приложение на е-маркетинга и електронната търговия в туризма.

След приключване на практиките студентите ще получат сертификат и определен брой студентски кредити. Ще бъде организирана и регионална студентска конференция, на която ще бъде презентиран натрупания опит.