Даниел Вълчев, Настимир Ананиев и кметът Йордан Йорданов се срещнаха с добричлии
Даниел Вълчев, Настимир Ананиев и кметът Йордан Йорданов се срещнаха с добричлии / Дарик Добрич
Даниел Вълчев, Настимир Ананиев и кметът Йордан Йорданов се срещнаха с добричлии
Важно за България е да има отново дясно управление. Около това се обединиха бившият образователен министър Даниел Вълчев, водачът на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Добрич Настимир Ананиев и кметът на града Йордан Йорданов на среща с добричлии днес.

Трябва да се гласува за „Реформаторски блок“, защото е гарант за стабилно развитие на България и осигурява контрол, че ГЕРБ няма да си правят каквото искат, подчерта Вълчев. Много е важно накъде ще се развива страната, защото макар и бавно, вървим в правилната посока, трябва само да ускорим темпото, смята той. Бившият министър не избегна темата, че през мандата в Блока е имало разногласия, но въпреки всичко са показали, че са ясен коректив в едно дясно-центристко управление, което е нужно на страната. „Тъкмо сме набрали скорост, ако левите дойдат сега, ще бъде много лошо“, посочи Вълчев.
Според него българите имат три проблема: Първо, застаряваме, ставаме по-болни, по-слабо образовани и по-некултурни, второ, не умеем да преобразуваме света около нас и да пазим, когато го направим, и трето, не умеем да създаваме правила и да ги спазваме.
Даниел Вълчев похвали кандидат-депутата Настимир Ананиев заради неговата активност, сериозност, за качеството му да изпълнява всичко, с което се захване.

Кметът Йордан Йорданов заяви, че се надява след изборите на 26 март да се поздравим отново с дясно управление. Той сподели, че се радва, че в Холандия са показали как трябва да се отнасяме с популизма и посочи, че и ние трябва да имаме подхода, който демонстрира цяла Европа – като общество да изискваме от управляващите и да си търсим обещаното. За своето управление на град Добрич той посочи, че набелязаните приоритети в програмата му ще бъдат изпълнени до края на мандата. „Хората вдясно държат на отчетност за всяка стотинка в хазната и знам, че ние ще успеем да изпълним нещата, които сме планирали“, подчерта Йорданов.

Даниел Вълчев, Настимир Ананиев и кметът Йордан Йорданов се срещнаха с добричлии
Дарик Добрич


Кметът настоя Настимир Ананиев да даде конкретни обещания за града и областта, защото с каквото се захване, се случва и работи – както е станало със Закона за движение по пътищата. Водачът на листата Настимир Ананиев посочи, че е прагматик и разчита на всички от листата на „Реформаторски блок – Глас народен“. Надява се да вземат два мандата в региона. Той е убеден, че близостта на огромния румънски потребителски пазар дава шанс на Добрич да се превърне в икономическа зона особено след като разполага с подходящи ресурси и близък граничен пункт. Народните представители са призвани да работят за всички граждани на страната, каза той, но са длъжни да спомагат за развитието на избирателния си район чрез добра работа с местната власт и закони,  чрез лобиране и реклама. Той настоя да съдим за един народен представител по работата, която е свършил, а не по обещанията. „За мен са важните нещата, които могат да се свършат за Добрич и ще ги отстоявам докрай“, заяви той.

От името на „Реформаторски блок“ Даниел Вълчев изиска обещание от бъдещите депутати да не отстъпват при гласуване на държавния бюджет от по-малък дял от 4.5% от БВП за образование; да държат на идеята от програмата за осигуряване на безплатни учебници до XII клас; да работят да се приеме най-сетне антикорупционният закон; както и да търсят активното участие на Европа за охрана на нашата граница. „Ние сме само транзитен коридор и ако европейските държави не искат мигранти, трябва да ни съдействат за спирането им“, посочи той и поясни, че бежанци са онези, които искат културно статут със семействата си, а тези, които нелегално пресичат границата, са нарушители и трябва да бъдат задържани и връщани.

Настимир Ананиев посочи, че в мандата на 43-ото Народно събрание у депутатите е имало страх от приемането на антикорупционния закон, но борбата трябва да продължи, защото „българите ще живеем добре, когато победим корупцията“.

Водачът на листата на РБ за Добрич Настимир Ананиев и Даниел Вълчев отговориха и на множество питания от залата относно имунитета на народните представители, правото на детски надбавки на майките, достъпа до образование на малцинствата, безплатните учебници и др.

Даниел Вълчев, Настимир Ананиев и кметът Йордан Йорданов се срещнаха с добричлии
Дарик Добрич