Настимир Ананиев
Настимир Ананиев / Дарик Добрич
Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" откри предизборната си кампания
Коалицията „Реформаторски блок – Глас народен“ стартира предизборната си кампания в Добрич. Гост на откриването бе лидерът на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева. Тя изтъкна лозунга на кампанията им – „Общи усилия = сигурен успех“, подчертавайки, че работата на политиците е от общите усилия да се изведат приоритетите за страната. Кунева заяви още, че Реформаторският блок няма да руши градивното направено досега, защото България няма никакво време за губене.
 
Тя представи водача на листата Настимир Ананиев, като сподели, че го познава от своята президентска кампания. Определи го като млад ентусиаст, върнал се от чужбина в родината, повярвал в гражданското начало и общите усилия за успех. Тя припомни, че е бил 11 месеца член на комисията по транспорт в Парламента, която е заработила по-добре благодарение на него, като с дейността си той е направил „политически видими“ темите за пътния травматизъм и мерките срещу него.
 
Кунева призова кандидат-депутатите да се борят за преференции, без да крият това, но да останат един отбор след изборите, а на симпатизантите каза да гласуват за този, който им е най-близо до сърцето и на когото най-много вярват. Тя пожела коалицията да има повече от един мандат от региона.

РБ откри предизборната си кампания в Добрич
Дарик Добрич

РБ откри предизборната си кампания в Добрич
Дарик Добрич

Водачът на листата за 8-и МИР Добрич Настимир Ананиев заяви пред събралите се в залата, че Добрич и Добруджа заслужават повече. Според него най-важните неща, които трябва да се направят за региона са ремонт на пътищата от Добрич за Варна и Албена; както и създаването на икономически връзки със съседна Румъния, откъдето могат да бъдат привлечени фирми и производства у нас, тъй като данъците ни за бизнеса са по-ниски. Според Ананиев, всичко това са видими приоритети за региона, които неизвестно защо не са реализирани досега от предишни народни представители. „Аз съм човек, за който е важно да припознаеш една кауза и да я видиш изпълнена“, каза той. Ананиев е предприемач. Работил е 11 години в Ирландия, но е решил да се върне в България и да създаде семейство и да работи тук. Има две деца – момиче на 9 и момче на 5 години.
 
В 43-ото НС той бе член на Комисията по транспорт и негов приоритет е пътната безопасност. Той определи Реформаторския блок като „разумът в управляващата коалиция“. Голям фокус в бъдещата политика на коалицията ще бъде образованието, като ключов сектор за развитието на страната. Освен това ще покажем, че дясното може и да е социално, защото ще работим за вдигане на доходите, но по единствения правилен и възможен начин – чрез раздвижване на икономиката, заяви Ананиев. Трябва, според него, и да се реши проблемът с инвалидните пенсии, които няма как да се дават на толкова хора. „Ние от Реформаторския блок имаме готови решения и разписани мерки за всичко“, каза кандидат-депутатът и прикани хората да прочетат програмата.
 
Настимир Ананиев представи кандидат-депутатите от листата на коалицията пред събралите се в залата. Той също посочи, че подкрепя гласуването с преференциален вот и пожела успех на всички.

РБ откри предизборната си кампания в Добрич
Дарик Добрич