/ Програма ИНТЕРРЕГ Румъния-България
Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище“ (ДАБУ) ще проведе Трансгранична борса „Кариер Експо“ на 28 март от 10,30 часа в зала 203 на Висше училище по мениджмънт в Добрич, съобщават от сдружението. Събитието е насочено към стимулиране на мобилната заетост в региона Румъния - България.

"Кариер Експо“ ще предостави възможност на всички желаещи да се включат в тренировъчен модул, в който ще бъдат засегнати темите за пазара на труда, изискванията на работодателите към професионалните умения на служителите и работниците, най-търсените меки умения и др.

Община Добричка ще получи оборудване по проект по програма Интеррег

Събитието се извършва в рамките на проект „Интегрирани решения за заетост в кулинарните изкуства и ресторантьорския сектор за квалифициран и приобщаващ българо-румънски трансграничен регион“ (ИКАРУС), който е съвместна инициатива със Сдружение „Изберете вашата професия“ – Център за професионално обучение – Констанца, Румъния. Проектът се реализира по програма INTERREG V-A  Румъния – България, Приоритетна ос 4: Квалифициран и приобщен регион.

Основната цел на проекта е да се улесни трудовата мобилност в ресторантьорския и кулинарния бизнес чрез общи услуги за изграждане на умения и подкрепа в Трансграничния регион.