В 12 секции в област Силистра ще се проведе машинно гласуване
В 12 секции в област Силистра ще се проведе машинно гласуване / DarikNews.bg, архив

В 12 секции на територията на област Силистра ще се проведе машинно гласуване във връзка с изборите за президент и вицепрезидент на 6 ноември т.г. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия в Силистра Теодора Тодорова. Две от секциите са в община Алфатар - по една в село Алеково и в град Алфатар, а останалите десет секции са в град Силистра.

За 4 от общините в област Силистра са утвърдени 4 подвижни избирателни урни: в Силистра, Тутракан, Алфатар и Ситово. До 29 октомври е възможно записването за гласуване в тях.

От 28 до 31 октомври по общини и по график, публикуван  в сайта на РИК Силистра, ще  започне обучението на членовете на СИК. Няколко дни преди изборите ще стане получаването на бюлетините и на изборните книжа.Това стана ясно след проведено в Областна администрация  работно съвещание  във връзка с организацията на изборите на местно ниво. На него е обсъден и начинът на транспортиране на членовете на СИК в общините с автобуси по график и с охрана във всички посоки.