Условна присъда за опит за убийство на трима
Условна присъда за опит за убийство на трима / netinfo
Добричкият окръжен съд осъди на 3 години условно „лишаване от свобода” при пет годишен изпитателен срок 50-годишния Дойчин К. Тодоров, съобщават от пресслужбата на съда. Той бе признат за виновен, че на 22 февруари 1998 г. е нарушил обществения ред и е възпроизвел изстрел в дискотека в село Крушари, а по-късно по хулигански подбуди и със средства опасни за живота направил опит да умъртви три лица - единият от тях сержант от МВР. Съдът удовлетвори гражданския иск на единия от пострадалите – силистренеца Георги Бакърджиев. Тодоров трябва да му изплати обезщетение от 10 000 лв. за причинените му неимуществени вреди.  

Петчленен състав на Добричкия окръжен съд разгледа повторно наказателното дело срещу Тодоров, след като Варненският апелативен съд отмени наложената  първоначална присъда, заради процесуални нарушения, ограничаващи правото на защита на подсъдимия.

По искане на подсъдимия днес делото бе гледано в условията на съкратено съдебно следствие, при което той признава всички факти по обвинителния акт и дава съгласие да не бъдат разпитвани свидетелите и вещите лица.

Според извършената преди 10 години съдебно-психиатрична експертиза, Тодоров е изпитвал страх и паника, и не е можел да планира действията си. Защитата поиска условна присъда като посочи, че през последните 10 години, той добре е осмислил поведението и грешките си. В последната си дума подсъдимият признава, че е сторил грешка и изрази съжаление за случилото се.

До влизане в сила на присъдата Тодоров остава с мярка за неотклонение „Парична гаранция” от 300 лева.Присъдата подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд в срок от 15 дни. Тодоров няма предишни и настоящи осъждания, завършил е висше образование, женен, занимава се с частен бизнес. Живее в София.