Ученици станаха за ден част от управлението на общината и областта
Ученици станаха за ден част от управлението на общината и областта / Областна управа - Добрич

В рамките на популярната инициатива „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България  днес Областна администрация – Добрич посрещна ученик от СОУ „Любен Каравелов".

Работният ден на младия мениджър започна от кабинета на заместник-областния управител Ивайло Манушев, който прие дванадесетокласника Николай Стоянов.

Ивайло Манушев насърчи интереса на момчето да научи повече за държавната институция, да се запознае с нейната структура, функции и компетенции по отношение на провеждането на държавната политика на територията на областта. Насочи вниманието му към европейските перспективи за развитие на публичния сектор в България и шансовете за реализация на младите хора.

В реална работна среда 12-класникът се запозна със спецификата на административната дейност и задачите, които изпълняват експертите по регионално развитие, административен контрол, държавна собственост. За работата с граждани Николай Стоянов придоби впечатление и първоначален опит от служителите в Бюрото за комплексно обслужване.

За участието си в националната инициатива "Мениджър за един ден" 2015 и за успешно справяне с разнообразни административни дейности в държавната институция, в края на работния ден, младият мениджър получи сертификат от името на областния управител д-р Маргарита Новоселска. Младежът се включва в инициативата за трета поредна година.

Ученици станаха за ден част от управлението на общината и областта
netinfo

Община Добрич също се включи в инициативата „Мениджър за един ден“. В общинска администрация беше посрещната ученичката от СОУ „Любен Каравелов“ Женя Желева. Младият мениджър се срещна със зам.- кметовете Надежда Петкова и Камелия Койчева. Тя сподели, че е изключително впечатлена от топлото посрещане, от проектите, които се изпълняват в момента и които предстои да бъдат реализирани. Женя коментира, че интерес са предизвикали проектите за градски парк „Свети Георги“ и Общинския младежки център. Женя Желева бе част от оперативката на зам. - кмета Надежда Петкова и сама е задавала въпроси на служителите от общинска администрация, свързани с транспорта, ремонта на училищата, уличната мрежа и спорта в града. Младата дама споделя, че ако е кмет на града би инвестирала повече средства в спорта и младежките дейности, защото както тя самата казва „Спортът е здраве и начин на живот“. Женя Желева участва в инициативата за трети път, но посещава община Добрич за първи път. Тя е ученичка от 12 клас със специалност „Предприемачество и бизнес“.