пролет поляна слънце
пролет поляна слънце / Thinkstock/Getty Images
През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. След полунощ от запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава.
 
Около и след обяд във вторник ще се развива и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са от 8 до 13 градуса, а максималните стойности ще са между 26-31 градуса.

пролет цветя
Thinkstock/Getty Images

Атмосферното налягане е по-високо от средното за април и ще остане без съществена промяна.
 
Без студ и жега: 5 уникални места, където е вечна пролет (СНИМКИ)

пролет
Thinkstock/Getty Images

В планините ще бъде предимно слънчево и топло. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 18 градуса, на 2000 м - около 12 градуса.
 
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд от запад облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 20 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

пролет
Thinkstock/Getty Images

13 приказно красиви места, които да посетите тази пролет (СНИМКИ)

В сряда и четвъртък ще остане топло и предимно слънчево, но малко по-неустойчиво. В следобедните часове над Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на места, повече в планините и планинските райони, ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Минималните температури най-често ще са между 9 и 14 градуса, а дневните - между 25-30 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg