Съветниците от ГЕРБ решиха: 400 хиляди лева общински пари отиват за футболно игрище
Съветниците от ГЕРБ решиха: 400 хиляди лева общински пари отиват за футболно игрище / netinfo

400 хиляди лева от Общинския гаранционен фонд да бъдат използвани за изграждане на футболно игрище с изкуствена тревна настилка решиха на днешното си заседание общинските съветници по предложение на председателя на бюджетната комисия Ваня Донева. Решението бе взето с гласовете на 25 съветници от ГЕРБ, 8 от местните парламентаристи гласуваха против, а други 8 се въздържаха.

 

Съветниците отхвърлиха предложението на Диян Дяков от БСП средствата от гаранционния фонд да се използват за подобряване на градската инфраструктура.

 

Съветникът от Гражданско обединение за развитие на Добрич Герман Германов предложи  част от тези 400 хиляди лева да се използват за изграждане на ледена пързалка, която по предварителни разчети би струвала около 120 хиляди лева. След гласуване на предложението от страна на съветниците, Германов  оттегли идеята си.

 

Вече има определен терен за изграждане на футболното игрище, информира председателят на спортната комисия в Общинския съвет Младен Матеев. То ще бъде изградено до спортна зала „Добротица” – над стадион „Дружба”.

Общинският гаранционен фонд бе създаден преди 10 години с цел финансиране на проекти на малкия и средния бизнес. За това време само две дружества са кандидатствали за субсидии пред фонда, съобщи зам.-кметът Иван Колев.

 

 

Чуйте още по темата за футболното игрище от председателя на спортната комисия към Общинския съвет Младен Матеев в звуковия файл. С него разговаря Таня Топалова: