Съветниците от БСП недоволни от липса на информация за водоснабдяването на Добричка област
Съветниците от БСП недоволни от липса на информация за водоснабдяването на Добричка област / Дарик Добрич - архив

Зам.-кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев бе избран за представител на община Добрич за участие в Общото събрание на Асоциацията по ВиК в област Добрич, решиха на днешното си заседание добричките общински съветници. Общото събрание на Асоциацията е насрочено на 29 ноември.

Недоволство от слаба информираност по темата за водоснабдяването на Добрич и областта изказа общинският съветник от БСП Галина Митева. „За мен без обсъждане от широката общественост на начина на промяна на довеждането на водите до населените места в Добричка област освобождава мястото за добив на шистов газ" - подчерта Митева. Изказването й бе подкрепено от колегата й Владимир Калчев от БСП. Той настоя общинските съветници да бъдат информирани и за евентуални алтернативни източници за добив на вода в Добричка област.

С четирима нови членове бе попълнена комисията, определена да проведе конкурс за управител на общинското дружество „Столове” ЕООД, гласуваха още общинските съветници на днешната сесия. Новоизбраните са Десислава Димитрова от Атака, Стилиян Митев и Светослав Иванов от ГЕРБ и Владимир Калчев от БСП. Така комисията става деветчленна. Срокът на договора за управление на досегашния управител на „Столове” ЕООД изтича на 26.01.2014г.