/ IStock
За по-малко от два месеца приключи делото срещу 29-годишен мъж, който призна вината си, че заплашил бившата си приятелка с убийство.

Той прие да търпи наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от 3 години изпитателен срок.

Съдът му забрани да посещава адреса в Добрич, на който пострадалата живее и заведението, в което тя работи.

На 24 март 2021 година мъжът залял бившата си приятелка със запалителна течност и заплашил, че ще я запали. Той предварително причакал пострадалата да тръгне към работното си място и на улицата, пред очите на свидетели пристъпил към изпълнение на плана. Жената успяла да избяга и подала сигнал в полицията.

Обвиняемият и 34-годишната потърпевша съжителствали на семейни начала в продължение на няколко години. Жената нееднократно ставала жертва на физически и психически тормоз, но от страх не подавала сигнали към органите на реда.

В началото на годината тя успяла да сложи край на семейните си отношения с обвиняемия, но това не сложило край на упражняваното спрямо нея насилие. Тя била следена, заплашвана, тормозена, като накрая се стигнало до опита за убийството й.

Определението на Районен съд – Добрич е окончателно.
 
Районна прокуратура Добрич