Окръжен съд - Добрич
Окръжен съд - Добрич / Дарик Добрич
Окръжен съд - Добрич призна глоби, наложени на двама добричлии в Германия за шофиране с превишена скорост. Мъжете са извършили нарушенията на 30 октомври миналата година, докато пътували с леки автомобили с добричка регистрация по магистрала от Ремшайд в посока Кьолн. На посочената дата било установено, че 24-годишният Джефер М. от Добрич шофира със 147 километра в час, при максимално допустимата извън населени места скорост от 100 километра в час. Малко по - късно в същия участък на магистралата било засечено и нарушението на друг добричлия - 37-годишният Алкин Р., който карал с 24 км/час над разрешената скорост. За деянията си двамата били санкционирани с акт, постановен от Главния кмет на град Ремшайд. Наложени им били глоби съответно в размер на 160 и 85 евро. Разпоредено било всеки от тях да плати и направените по производствата разноски в размер на 28.50 евро.
 
Двете дела са образувани в Окръжния съд, след изпратени от Федерална служба „Правосъдие” - Бон удостоверения за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.
 
Окръжните магистрати са преценили, че не са налице основания за отказ и са пирзнали двете искания. Съдът определи двамата мъже да платят левовата равностойност на дължимите суми по курса на БНБ към датата на постановяване на решенията в Германия - 12 декември 2016 година.
 
Постановените  съдебни актове подлежат на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.