СУ "Св. Св. Кирил и Методий" посреща 18 партньори по нов европейски проект

СУ "Кирил и Методий" стартира двугодишен проект
СУ "Кирил и Методий" стартира двугодишен проект / СУ
Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ започва работа по нов, двугодишен европейски проект, наречен „Силата на изкуството и спорта“. Добричкото учебно заведение ще работи съвместно с 18 партньори от Турция, Румъния, Гърция и Испания.

Целта е училищата да се превърнат в по-желано място за учениците, в което те учат, общуват и се забавляват заедно, като се организират клубове за театър, изобразително изкуство, музика и спорт. В тези извънкласни дейности те ще имат възможност да развиват своето творческо мислене и креативност и ще усъвършенстват уменията си за работа в екип.

Киберскаутите от СУ "Св. св. Кирил и Методий" с престижна национална награда

Чрез извънкласните форми може да се доразвиват и разширяват знанията по даден учебен предмет, а също така - умения и таланти, които не са застъпени в задължителния за изучаване материал в съответните държави, посочват от добричкото училище, което ще бъде първи домакин по проекта. Координатор е Павлета Желязкова - учител по английски език.

Представителите на 18-партньори ще пристигнат в Добрич на 11 март.  Те ще видят презентации на тема „Моята страна, моят град, моето училище“, ще посетят „Старият Добрич“, Регионалния исторически музей и Етнографската къща.

В следващите дни предстоят занимания, свързани с българските традиции и обичаи.

На 14-и март от 14 часа в залата на ОМД „Захари Стоянов“ талантите на Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ ще представят пред партньорите специално подготвените за целта две театрални постановки, музикални изпълнения, народни танци, балет и демонстрации на най-изявените каратеки от Карате-клуб Самурай.