ВУМ
ВУМ / netinfo
Младежите ще могат да представят идеите си пред потенциални инвеститори в Лондон
Студентите Борислава Йорданова и Емил Петров и техният отбор спечелиха първо място на Startup Weekend Varna Health Tech. Тя е студент втора година, Софтуерни системи и технологии във ВУМ, а той - е от Добрич, студент първа година, Хотелски мениджмънт във ВУМ)  Отборът им от 7 души включваше студенти от Медицински университет - Варна, Технически и Висше училище по мениджмънт (ВУМ).

Събитието във Варна акцентира върху разработването на иновативни проекти, свързани със сферата на здравеопазването. По време на състезанието отборите имаха общо 54 часа да разработят своите проекти, след което да ги представят пред компетентното жури.
 
Проектът победител е на име Soulify. Той предлага една лесна връзка между лекар и пациент посредством дигиталните технологии. Този проект бе отличен сред останалите, а наградата за участниците в отбора е пътуване до Лондон, където те ще представят проекта по време на Business Startup (16-17 ноември). Това е най-голямото подобно събитие в Европа, включвайки над 250 семинара и 350 изложители.
 
В състезанието Startup Weekend Varna Health Tech участваха общо 7 отбора, като освен в отбора победител, представители на ВУМ имаше и в още две групи, като едната от тях бе отличена на второ място, а проектът на другата беше отличен от инвеститорите.