Студент от Добрич е финалист на кулинарен турнир в Испания
Студент от Добрич е финалист на кулинарен турнир в Испания / Кулинарна Академия HRC

 

За трета поредна година Кулинарна Академия HRC към Висше училище Международен колеж –Добрич има свой представителен тим на Международния Студентски Тапас Шампионат /International Student Tapas Competition/ във Валядолид, Испания. Студентският кулинарен турнир е част от Националния Тапас Шампионат на Испания, организиран ежегодно там от Международното училище по кулинарни изкуства и е открит за студенти от всички кулинарни училища в света.

През настоящата година от 240 училища-кандидати, журито селектира 14 студенти, представители на 13 държави, сред които и Балгария. Студент на Кулинарна Академия HRC за трета поредна година се класира на тези финали, представяйки едно от двете училища от цяла Източна Европа, допуснати до това събитие.

Цветан Вълков - студент трети семестър в академията представя своя уникален тапас заедно със своя преподавател шеф Едуардо Кортес от Мексико.

Студентите се оценяват от международно жури, като всеки от тях трябва да приготви тапас, вдъхновен от традициите на собствената си страна, но съчетан с типичната испанска традиция за това предястие, както и да подготви есе, описващо вдъхновението за рецептата.

„Нашият тим е предизвикал интереса на останалите участници и официални гости, като представители на единствената Кулинарна Академия в региона и поради факта, че едно младо училище в сферата на висшето кулинарно изкуство за трети пореден път достига на финала на Международния Студентски Тапас Шампионат” – споделя Мария Полименова, директор на Кулинарна Академия HRC