Студенти от Добрич подкрепят националния   протест „Не на насилието”
Студенти от Добрич подкрепят националния протест „Не на насилието” / netinfo
Студенти, преподаватели и ректорът на Висше училище Международен колеж се включиха в протеста „Не на насилието”.  В колежа е инициирана подписка сред учащи се, преподаватели и посетители в подкрепа на студентските протести „Не на насилието” по повод нелепото убийство на  студента Стоян Балтов.

"Всички от Висше училище Международен колеж сме съпричастни с мъката и болката на родителите и приятелите на момчето, което почина, както и на бития младеж в центъра на град Варна. Подкрепяме напълно позицията на студентите от страната, с каквото бихме могли ще помогнем”, се казва в изявлението на ректора доц. д-р Тодор Радев.

„Младите хора в България трябва да отстояват позициите си и да се подкрепят помежду си. Жертва на агресия може да стане всеки от нас, затова трябва да се борим с нея. Искаме да кажем на всичките ни колеги от висшите училища в България, че ги поддържаме и бихме се присъединили към всякакви инициативи срещу агресията и насилието сред младите”, заявява председателят на Студентския съвет в Международния колеж Тодор Парашкевов.

Папката с подписката се намира на третия етаж в ресторанта на Международния колеж. Студентите приканват всички, които защитават позицията на младежите, да сложат своите подписи.