Спортният министър ще раздава награди на тенис турнир в Албена
Спортният министър ще раздава награди на тенис турнир в Албена / КК Албена - пресцентър

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще награди призьорите в международните турнири по тенис за момичета и момчета до 8 и 10 години „Albena cup – kids tennis”, информираха от курорта Албена. Спортното министерство включи състезанията край морето в националната си кампания „Аз обичам спорта”. Инициативата е традиционна, а тази година началото й ще бъде поставено в Албена, където среща ще си дадат едни от най-добрите таланти в тениса от България и Румъния.

Състезанията ще стартират на 28 май. Министър Нейков се очаква в Албена на 1 май, когато ще са финалните срещи от турнирите. Той ще връчи 32 комплекта с купи и  медали.

Главен съдия на турнирите ще е Георги Николов от Варна. За момичета и момчетата в двете възрасти са предвидени отделни турнири. Призьорите в „Albena cup – kids tennis” ще получат купи и медали, осигурени от кмета на община Балчик Николай Ангелов. За децата, които отпаднат в първи и втори кръг, ще бъдат организирани турнирите „Аз обичам спорта”. Домакините от Албена ще организират парти за младите тенис надежди, а националният селекционер Пресиян Иванов - треньор в столичния клуб 15-40, ще изнесе „Час по тенис” за деца и родители.

Албена презентира турнира на туристическите борси в София, Москва и Букурещ. Един от най-популярните сайтове за тенис – румънският Tenis10.ro, подкрепи инициативата и призова най-малките тенисисти на северната ни съседка да се включат в турнирите.

Състезанията ще се се проведат под егидата на БФТ.