/ Дарик Добрич, архив
Изборният ден на територията на Силистренска област започна в спокойна обстановка. Общо 225 са секциите за гласуване на територията на седемте общини в областта, като 4 от тях са подвижни – в общините Силистра , Тутракан , Алфатар и Ситово.

119 630 са избирателите с право на глас в 20-и МИР Силистра, съобщи тази сутрин Теодора Тодорова, председател на Районната избирателна комисия.
За парламентарния вот за 44-то НС днес, в РИК -Силистра са регистрирани 20 кандидатски листи на партии и коалиции, с общо 90 кандидат-депутати.

В ОД МВР-Силистра е въведена организация за обезпечаване на реда и сигурността на предстоящите избори за Народно събрание.Около 270 служители на ОД МВР-Силистра, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и РД „Гранична полиция” се включват в охраната на обществения ред и изборните секции на територията на областта. Във всички изборни помещения са извършени охранителни проверки и е проконтролирана пожарната обезопасеност, за да се избегнат излишни рискове.
Предприети са мерки гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, също да могат да упражнят правото си на глас. Те могат да подадат искане за издаване на удостоверение за гласуване в сектор „Български документи за самоличност” при ОДМВР-Силистра, в РУ-Дулово и в РУ-Тутракан днес от 8.30 до 19.00 часа.