Сияна Фудулова е новият областен лидер на БСП - Добрич
Сияна Фудулова е новият областен лидер на БСП - Добрич / Народно събрание - архив

Сияна Фудулова е новият председател на Областния съвет на БСП – Добрич, съобщиха от централата на партията. Изборът е направен на заседание на новоучредения Областен партиен съвет, проведено на 23 юли. Фудулова е лидер и на общинската организация на БСП-Балчик. За нейни заместници са избрани Росен Карадимов и Недко Марчев – председател на общинската структура на БСП в Генерал Тошево.

„Приемам този пост с ясното съзнание, че ни предстои тежка битка с ГЕРБ на предстоящите избори, борба за доверието на избирателите, които останаха излъгани от управляващите“ - заяви новоизбраният областен  лидер на БСП Сияна Фудулова. Тя бе категорична, че БСП е единствената партия, която може да смени това вредно за страната управление.

Сияна Фудулова е  инженер-агроном от Пловдивския аграрен университет и специалист по банково дело от Икономическия университет във Варна. От 1993 година работи в банковата система. В периода 2005 – 2007 г. е заместник-областен управител на Добричка област. От 2007 г. до 2009 г. е народен представител от Коалиция за България, член на три комисии -  по борба с корупцията, вътрешен ред и сигурност  и по икономическа политика.

На заседанието на Областния съвет на БСП-Добрич присъстваха зам.-председателя на БСП Димитър Дъбов и народния представител от 8-ми Добрички многомандатен избирателен район Петър Димитров.

Досегашният областен председател на БСП Владимир Калчев не се е кандидатирал за нов мандат, научи Дарик от самия него. Калчев остава председател на общинската организация на БСП в Добрич.