Щангистът Светлин Иванов е спортист №1 на Добрич
Щангистът Светлин Иванов е спортист №1 на Добрич / netinfo

Тежкоатлетът Светлин Иванов от СКВТ”Добруджа” е спортист №1 на Добрич за 2006-та година. Треньор на спортиста е Тодор Кирчев. Светлин Иванов е национален състезател в категория до 62 кг. Той е 4-ти на Европейското първенство за младежи до 20 години, с бронз в изтласкването, вицешампион за мъже от РП, шампион за юноши. Светлин получи 100 точки в традиционната анкета за най-добрите спортисти.

Десет журналисти от добричките медии определиха десетката на най-добрите спортисти през 2006-та година. От номинираните 24 имена, точки получиха 12 представители на добричкия спорт. На церемония на 20 декември, която ще се проведе в х-л България от 18.00 часа, ще бъдат връчени премиите на най-добрите спортисти, отбори и треньори. Скромният награден фонд от 5 хиляди лева е осигурен от кметството в Добрич.

На второ място журналистите класираха бореца Драгомир Стойчев с 69 точки, трети е Йовчо Георгиев – вдигане на тежести с 67 точки.

Следват Галин Костадинов-лека атлетика, Анани Ташев – вдигане на тежести, Красимир Кръстев – лека атлетика, Георги Михайлов – карате, Светлана Каменова – бокс, Галин Владимиров – бокс и Димитър Петров – тенис.

Отбор на годината е мъжкият хандбален тим на ХН”Добруджа”. На второ място остана мъжкият отбор в дисциплината ката на карате клуб „Самурай”, а на трето – мъжкият отбор на СК по вдигане на тежести „Добрич”.

Журналистите решиха да връчат две специални награди. С предметна награда и грамота ще бъде отличен волейболният национал и наш съгражданин Даниел Пеев за добрички принос в световния волейбол. 13 годишният състезател по картинг Митко Матев ще получи приз за пробив в спорта.

Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет прие предложенията на журналистите.