Семинар за пасивните къщи се провежда в Добрич
Семинар за пасивните къщи се провежда в Добрич / netinfo
Семинар за "пасивните къщи" се провежда в Добрич
79360
Семинар за "пасивните къщи" се провежда в Добрич
  • Семинар за "пасивните къщи" се провежда в Добрич

Учебен семинар за проектанти и строители на пасивни сгради се провежда днес в Добрич. Форумът е на тема „Въведение в почти нулевоенергийната сграда” и ще продължи през целия ден в бизнес залата на общината.

В рамките на проекта “Изграждане на знания и умения за енергийна ефективност в сградите”, финансиран по инициативата Build Up Skills на Европейската комисия от програмата Интелигентна енергия за Европа, в България е създаден Център за знания за енергийноефективни сгради с ВЕИ. Основатели на центъра са Националната агенция за професионално обучение и образование (НАПОО), Камарата на строителите в България (КСБ), Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект, професионални гимназии и центрове за професионално обучение в областта на строителството и ВЕИ. Основен партньор на Центъра за знания е Институтът “Пасивна къща” в Дармщат, Германия - изследователски център със световна репутация и автор на концепцията и стандарта “Пасивна къща”.

В изпълнение на програмата на Центъра за знания и с подкрепата на Община град Добрич, ЕнЕфект организира семинара по проектиране и строителство на пасивни сгради. Форумът е подготвен въз основа на методика и учебни материали на Института „Пасивна къща”, Германия, с когото ЕнЕфект успешно си сътрудничи в редица международни проекти.

Програмата на учебния семинар има за цел да запознае участниците с основните принципи на пасивната сграда и да възбуди интереса им към тяхното прилагане в проектирането и строителството.

Още по темата можете да чуете от изпълнителния директор на ЕнЕфект арх. Здравко Генчев, който е един от лекторите на семинара. Разговорът с него е в прикачения файл.