дъжд
дъжд / Thinkstock/Getty Images
През нощта над Северна и Източна България облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Над западните и централните части от Южна България ще има временни разкъсвания на облачността. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, в крайните югозападни райони до 5-6 градуса.

В понеделник ще преобладава облачно време и на много места, главно в южната половина от страната, ще има валежи от дъжд, по-значителни през нощта срещу вторник в югозападните райони.

В Добричко минималната температура ще бъде минус 5 градуса, а максималната - плюс 6.

Какво ще е времето през март

Привечер в Северозападна България също ще има валежи, които с понижението на температурите ще преминават в сняг.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и източните райони - временно и силен вятър от североизток.

Максималните температури ще са от 3 до 5 градуса на места в Северна до 10 - 13 градуса в Югозападна България.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Привечер по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 2 и 7 градуса. Вълнението на морето ще е 4 бала. Температурата на морската вода 6-8 градуса.

вятър дъжд чадър
Thinkstock/Getty Images

В планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг, под 1700 метра - от дъжд. Ще духа силен южен, по високите и открити части и ураганен вятър от югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

И през следващите дни - 20 и 21 март, времето ще остане много динамично, с условия за валежи и вятър, променящ се по посока и скорост. Температурите в Северна България ще бъдат много по-ниски от тези в Южна. През нощта срещу вторник валежите от запад ще се активизират.

Посрещаме астрономическата пролет със студено време

С понижението на температурите на много места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна, ще завали сняг, в останалата част от страната - дъжд. Вятърът от запад-северозапад временно ще се усили, особено в източните райони. По-късно през деня във вторник от юг-югозапад валежите ще спират и облачността за кратко ще се разкъса до слънчево. Дневните температури ще са в много широки граници - от 2-5 градуса в Северна, до 9-14 градуса - в Южна България.

чай дъжд прозорец
Thinkstock/Getty Images

В сряда облачността отново ще се увеличи и преваляванията ще са главно в западната половина от страната. Вятърът временно ще се обърне от юг-югоизток, ще се усили, особено в Източна България. Малко ще се затопли, но привечер и през нощта срещу четвъртък, отначало от северозапад, впоследствие и от североизток, ще нахлува студен въздух.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg