Регионалният съвет за развитие разглежда изпълнението на оперативните програми
Регионалният съвет за развитие разглежда изпълнението на оперативните програми / Дарик Добрич, архив

Кметът на Добрич Детелина Николова и областният управител Маргарита Новоселска участват в съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет в Североизточен район, което се провежда във Варна. В него ще се включат представители на министерства, общински съвети, на управляващите органи към Оперативните програми.

Основен акцент на заседанието ще бъде годишният доклад за изпълнението през 2014 г. на Регионалния план за развитие на Североизточен район. Четири от точките в дневния ред са свързани с нормативно регламентираните задължения за осъществяване на ефективна регионална координация и взаимодействие при изпълнението на Оперативните програми на територията на Североизточен район. Представителите на Управляващите органи ще представят данните за първото шестмесечие на 2015 г., хода на изпълнението и финализирането на проекти по Оперативните програми за периода 2007-2013 г., а също и за стартиралите проекти по новите ОП 2014-2020 г.

На заседанието ще бъдат представени още три от приетите от Европейската комисия програми, като форма на финансиране от Структурните фондове на ЕС за периода 2014-2020 г. - "Транспорт и транспортна инфраструктура", "Иновации и конкурентоспособност", както и Програмата за териториално сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V А Румъния-България".