Разкриват 300 временни обекта за празника на Каварна 6 май
Разкриват 300 временни обекта за празника на Каварна 6 май / netinfo

300 временни обекта - заведения, увеселителни паркове и търговски щандове - ще бъдат открити в Каварна на 6 май, когато се отбелязва празникът на морския град. За рекордно големия търговски интерес към събитието разказа пред Дарик кметът Цонко Цонев.

За празника е подготвена богата културна програма. Честването ще започне в 10.30 часа на площада в центъра на града с изпълнение на сръбската звезда Зоран Миливоевич, а Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл ще представят „Магията на българския фолклор". Водещи на програмата ще бъдат актьорите Тончо Токмакчиев и Ани Михайлова.

Стартът на ежегодната Гергьовденска томбола ще бъде даден в 12.30 часа. Сред големите награди, осигурени от спонсори, са пералня, печка, прахосмукачка, DVD и други. Тази година в томболата ще бъдат разиграни и 5 тридневни билета за предстоящия „Калиакра Рок фест". Общата стойност на наградите е около 5000 лева.

Кулминацията на програмата ще бъде концерта на рок легендата Глен Хюз, който ще започне в 20 часа в центъра на Каварна.

Входът е свободен за всички концерти. Гостите на Каварна ще могат да опитат агнешко, квалитетна бира, миди и рибни специалитети.