Районен съд - Балчик ще гледа дело срещу италианец, шофирал в нетрезво състояние
Районен съд - Балчик ще гледа дело срещу италианец, шофирал в нетрезво състояние / Дарик Нюз - архив

Районен съд – Балчик насрочи за разглеждане на 18 май наказателно дело срещу италиански гражданин, шофирал след употреба на алкохол. Срещу Щ.Х. от град Волзано, Италия е повдигнато обвинение за това, че на 27.08.2011 г. по главен път I-9 е управлявал тежкотоварен автомобил „Мазда” с концентрация на алкохол в кръвта си 1,56 промила.

В обвинителния акт е посочено, че подсъдимият работи като електротехник в чуждестранно търговско дружество, регистрирано на територията на Република България. Той е правоспособен водач на моторно-превозно средство. За изпълнение на служебните му задължения, компанията, в която работи, му поверила управлението на тежкотоварен автомобил.

На 26.08.2011 г. вечерта италианецът посетил заведение в курортен комплекс „Златни пясъци” и изпил 3-4 бири от по 500 милилитра. Когато си тръгнал, той не се чувствал повлиян от алкохола и потеглил с товарния автомобил. Около 02,41 ч. на 27.08, той бил спрян за проверка от полицейски служители и бил изпробван за употреба на алкохол. Техническото средство отчело концентрация на алкохол в кръвта му в количества 1,56 промила. Служителите на реда поканили Щ. Х. да даде кръвна проба, той отказал, но се съгласил с показания от техническото средство резултат.

Чуждият гражданин се е признал за виновен и е направил самопризнания.Той е на 25 години, работи, не е семеен, не е осъждан.