Ябълкови елхи ще получат за Коледа животните в добричкия зоопарк
Ябълкови елхи ще получат за Коледа животните в добричкия зоопарк / Дарик Добрич - архив

Ябълкови коледни елхи ще получат като специални подаръци за коледните и новогодишни празници животните в добричкия зоопарк. Изненадата за питомниците в зоопарка ще приготвят  деца от Добрич, разказа пред Дарик директорът на Центъра за защита на природата и животните Севдалина Венкова. Тя кани всички деца, които имат желание и са свободни на 23 декември, да заповядат в зоопарка и да се включат в импровизираната „коледна работилница” за украсяване на елхови дръвчета с ябълки.

Ябълковите елхи ще бъдат поставени на 24 декември в дворовете на всички животни. „Предполагам, че ще зарадваме нашите обитатели, тъй като ябълките не са обичайни за тяхното ежедневно меню” – сподели Венкова. Тя разказа още, че разчитат на спонсори, които даряват малки количества ябълки целогодишно.

Двойката мечки Берна и Костадин са единствените животински видове в добричкия зоопарк, които изпадат в зимен сън или летаргия. Берна е заспала още в началото на ноември, но Костадин, който обитава зоопарка втора година, все още е буден, разказа Венкова. Според нея напълно възможно е както и миналата година, мечокът да не заспи цяла зима, тъй като нямал изградени подобни навици.

По традиция от зоопарка призовават добричлии след коледно-новогодишните празници да дарят елхите си за храна на животните.