Птицевъдите още чакат отговор на искането за държавни субсидии
Птицевъдите още чакат отговор на искането за държавни субсидии / netinfo

До момента няма отговор на декларацията на добруджански производители на яйца, птиче месо и месо и дроб от патици, с която те настояха за държавни субсидии за бранша. Това съобщи за Дарик собственикът на гъша ферма в село Стефаново Стоян Пантелеймонов. Документът бе връчен в края на февруари на областния управител и чрез него на премиера и на министъра на земеделието и продоволствието.

"Положението във фермите в момента е изключително тежко. Няма с какво да храним животните. В отрасъла вече започнаха фалити - това се случва в регионите на Пловдив, Хасково, Пазарджик." - сподели Пантелеймонов.

Птицевъдите настояват проблемите им да бъдат поставени в Народното събрание. По този повод в неделя в Добрич ще се проведе среща на фермери с депутата от "Атака" Борислав Ноев.

До края на април или в началото на май ще бъде учредена Асоциация на малките производители на птиче месо, яйца, дроб и месо от патици в Добруджа. Инициатори са фермери от Добричко. Асоциацията обаче ще бъде отворена за членство към производители от цялата страна.