/ iStock/Getty Images
Поради технически причини се променя часът на днешния концерт на струнен квартет „Добрич“, съобщават от местната управа. Вместо от 12:00, той ще се състои от 15:00 часа, като мястото остава същото – пред музея в градски парк „Свети Георги“.

Публиката ще чуе произведения на Брамс, Дворжак, Моцарт, популярна и филмова музика.

Квартетът в състав Ирина Олшанска – цигулка, Ивелина Калчева – цигулка, Веселина Зайранова – виола и Олена Мошинска – виолончело, прави своя дебют на 26-и юли 2019 г. в Нимфеума в Държавен културен институт „Двореца“ в Балчик, припомнят от Общината.

Оттогава формацията има изнесени няколко благотворителни концерта – в Многопрофилната болница за активно лечение, Дома за стари хора и една от детските градини в областния град.

Един от големите успехи на дамите тази година бе тяхното представяне на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“ като част от състава на Български камерен оркестър – Добрич.

За изпълненията си на 9-и юни в Националния дворец на културата те получиха високо признание от музикалната критика и публиката, допълват от администрацията. 
БТА