Приемат заявления на желаещи да ползват обществена трапезария
Приемат заявления на желаещи да ползват обществена трапезария / Дарик Добрич

Започва набирането на заявления от желаещите да ползват услугата "обществена трапезария", съобщава сайтът на община Добрич. Документи се подават в сградата на Дирекция "Социално подпомагане" /до КАТ/ от днес до 16 декември т.г. включително. Списък с одобрените ще бъде изнесен след 27 декември на информационното табло в дирекцията.

Доставянето на храната /супа,основно ястие и хляб/ ще започне от 3 януари 2012 г., всеки работен ден от понеделник до петък, в клуба на пенсионера на ул."От. Паисий" № 82 и в храм "Света Троица".

Право на социалната услуга имат лица и семейства на месечно подпомагане; с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални и пенсии, несвързани с трудова дейност; както и скитащи и бездомници.

При подаването на заявленията-декларации нуждаещите се трябва да представят и документ за самоличност /лична карта или паспорт/; и акт за раждане на децата, ако има в семейството. Кандидатите, освидетелствани от Експертна комисия на ТЕЛК, трябва да разполагат с копие от решението, а безработните - с регистрационен картон от Дирекция „Бюро по труда".