Представиха книга за историята на добричкия хандбал
Представиха книга за историята на добричкия хандбал / Дарик Добрич
Спортисти, треньори, спортни деятели и хора, свързани с добричкия хандбал, присъстваха на премиерата на книгата „60 години Хандбален клуб „Добруджа” – гордостта на Добрич”. Автор е журналистът Димитър Узунов. Книгата излиза с клеймото на добричкото издателство „Мартине”. Събитието уважи и кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Книгата е подготвяна дълго време и разказва за историята на хандбала в Добрич и за успехите на клуба, създаден през 1959 година.

хандбал Добруджа 60 години история книга
Дарик Добрич

Отделни глави са посветени на първото влизане на мъжкия тим в „А“ група, на най-успешния треньор и президент на клуба Георги Андреев, на най-големите успехи на този спорт – две шампионски титли, две Купи на България и 14 участия в евротурнири.

хандбал Добруджа 60 години история книга
Дарик Добрич

Книгата разказва още за „Добруджа“ в женската „А“ група и най-добрите хандбалистки на Добрич, за успехите на школата на „Добруджа“, за добруджанския принос в най-големия успех на българския хандбал. Феновете ще научат важни факти и любопитни истории за добричкия хандбал.

60-ата годишнина на клуба ще бъде отбелязана с тържество, на което ще бъдат поканени всички, свързани с клуба и този спорт. Събитието ще се състои в края на лятото или началото на есента.

хандбал Добруджа 60 години история книга
Дарик Добрич

Кметът Йорданов пожела книгата да бъде вдъхновение за младите спортисти. Към него бе отправено питане кога Добрич ще има многофункционална спортна зала, която да може да приема мачове от евротурнири. Градоначалникът обаче не се нагърби с такова обещание.

хандбал Добруджа 60 години история книга
Дарик Добрич