Премиера на Лека нощ, съкровище! на сцената на кукления театър
Премиера на Лека нощ, съкровище! на сцената на кукления театър / netinfo

След пиесата „Облачето”, добричкият куклен театър представя втората си премиера за тази година – това е спектакълът „Лека нощ, съкровище!”. Автор на текста е Теодора Попова Лазарова, а постановката е реализирана изцяло с добричкия екип на театъра. Режисьор е Румен Куртев, познат ни от сцената, а това е неговият дебют, след дипломирането му в специалност „режисура”. Директорът на театъра Петър Петков определи като много успешна сценографията на Ели Качулева. Музиката е дело на Пламен Мирчев - Мирона. Приказната история ще бъде представена пред малките зрители в Добрич от артистите Ренета Николова, Теодора Желева и  Димитър Ялнъзов. Премиерата е с начален час 18 на 25 март.

„Лека нощ, съкровище!“ е спектакъл, в който по един наивен начин се разглежда темата за различието и за мястото на отделния индивид в обществото. „Когато едно момиченце не иска да спи – тогава идва Сънчо. И така започва приказката – изпълнена с вълшебство и комични ситуации, в които предметите в стаята оживяват.“ – това споделя в анонс за детската публика авторът на текста Теодора Попова.

Посланието на спектакъла по думите на режисьора Румен Куртев: „Не е важно и не би трябвало да искаш да подражаваш на останалите, а да си такъв, какъвто си. Не трябва да се подиграваме на останалите, които са различни от нас.” В пиесата Сънчо разказва приказката за един гнудъл, появяват се и други негови събратя гнудъли, които искат да го превърнат в тяхно подобие, но накрая той осъзнава, че е по-добре да остане такъв, какъвто е. Какво е гнудъл? Въпрос на фантазия, казват от екипа.

Следващата премиера на Държавния куклен театър „Дора Габе” ще бъде през април. На добричка сцена ще оживее Мери Попинз, режисьор ще бъде Леонард Капон. Проф. Славчо Маленов пък ще постави през юни на добричка сцена „Дъщерята на магьосника“.

Премиера на Лека нощ, съкровище! на сцената на кукления театър
netinfo