Представиха Албена пред туристическия бизнес в Оренбург
Представиха Албена пред туристическия бизнес в Оренбург / netinfo

Оренбург е посетен от българска делова мисия, водена от посланика на Република България в Русия - Пламен Грозданов и председателя на Управителния съвет на Българо-руската търговско-промишлена палата - Желю Добрев. 

По време на визитата пред туристическия бизнес в Оренбург е представен комплекс "Албена". Презентацията, направена от изпълнителния директор Красимир Станев и старши мениджъра по продажби Красимира Стоянова е изслушана с голям интерес, посочват от пресслужбата на "Албена".

В Търговско-промишлената палата на Оренбургска област, ръководителите на двете Палати - Виктор Ситежев и  Желю Добрев, са подписали официално споразумение за сътрудничество между ТПП на Оренбургск и БРТПП.

В документа се казва, че двете Палати активно ще помагат за развитието на директните контакти между фирмите и предприемачите на Оренбургска област и България, и че ще предприемат всички възможни стъпки за по-нататъшното двустранно сътрудничество и привличането на още по-широк кръг от бизнес общества.

В последно време българо-руските отношения се развиват динамично. За това може да се съди по такъв важен показател на икономическото сътрудничество, какъвто е стокооборотът. Докато през 2001 г., той е бил на стойност  1. 250 милиона долара, през 2008 г. вече е 6 млрд. долара. През 2011 г. страните разчитат да достигнат нивата от преди три години.

Отделна важна сфера на българо-руското сътрудничество е туризма. Ако през 2001 г.,  руските туристи, посетили българските курорти са били 52 хиляди, то през 2010 г. те са били 380 хиляди души, а през 2011 г. – вече са 450 хиляди.