Предлагат сезонен влак по линията Варна-Добрич-Констанца
Предлагат сезонен влак по линията Варна-Добрич-Констанца / netinfo
Да се пусне сезонен влак по линията Варна-Добрич-Констанца предлагат от Областна управа - Добрич. Идеята е изложена на работна среща в регионалния център за пътнически превози-Варна, съобщават от пресслужбата на областна управа Добрич.

Срещата е организирана, за да се представи проектният график за движение на влаковете през 2008/2009 година. В нея са участвали представители на всички области в Североизточна България като Добричка област е била представена от зам. областния управител  Владимир Калчев.

Постигнато е споразумение за област Добрич да се запазят съществуващите  влакове. Възможно е, при утвърждаването на новото разписание, да настъпи незначителна промяна в графика на влаковете по направление Добрич-Варна, но промяната ще бъде в рамките на няколко минути спрямо сега съществуващото разписание.

В рамките на срещата е поставен  въпросът за недостига на седящи и спални места в празнични и почивни дни. На обсъждане е подложено и предложение за включване на допълнителен влак с по-ранен час на тръгване по участъка Кардам-Варна.

Новият  график ще влезе в сила от 14 декември тази година, след официалното му утвърждаване.