Повтарят спектакъла В жаравата на танца на 26 ноември
Повтарят спектакъла В жаравата на танца на 26 ноември / netinfo

Поради големия интерес ще бъде повторен спектакълът „В жаравата на танца” на ансамбъл „Добротица”. Той е дело на хореографа и почетен гражданин на Добрич Александър Александров и бе представен с огромен успех на 29 октомври в драматичен театър „Йордан Йовков”. С концерта Александров отбеляза своята 70-годишнина и 50 години на сцената.

Ценителите на фолклорното изкуство могат да видят отново спектакъла на 26 ноември, от 18 часа в театъра. Билети могат да се купят на касата на театъра и в репетиционната зала на ансамбъл „Добротица”.

Александров е главен художествен ръководител и хореограф на Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“. Той е роден на 25 септември 1946 г. в село Котленци. Завършил е хореография в Институт за културно-просветни кадри – Варна. Работил е в Профсъюзния дом на културата и Младежки център „Захарий Стоянов“.

Тази година бе удостоен със званието Почетен гражданин на Добрич. Носител е на Кристално огърлие на Съюза на българските музикални и танцови дейци (2015) и Кристална лира (2008); както и на Златна и Сребърна лира на Съюза на музикалните и танцови дейци и орден „Кирил и Методий“. Ансамбъл „Добротица“ е представял българския фолклор на турнета в Турция, Естония, Грузия, Унгария, Испания, Гърция, Алжир, Полша, Франция и др.