Поредна рокада във ВиК-Добрич - мениджър с богат опит в сектора поема ръководството
Поредна рокада във ВиК-Добрич - мениджър с богат опит в сектора поема ръководството / Дарик Добрич

Оздравителната програма, наложена на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Добрич от кризисния щаб, ще бъде изпълнявана от Радослав Русев, който поема ръководството на дружеството, съобщават от МРРБ. Русев е на поста от вчера, до сега е работил в "Софийска вода".

Щабът беше създаден на 18 септември тази година, със задача да направи пълна техническа проверка на дейността на „ВиК“ ЕООД - Добрич за периода 2010 – 2012 г. и да предложи незабавни стъпки за неговото оздравяване.

Договорът с досегашния управител Юлиан Иванов е прекратен по взаимно съгласие между него и принципала на дружеството – Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Промяната в ръководството на предприятието ще доведе до по-бързото и резултатно прилагане на програмата за неговото оздравяване, е мнението и на двете страни.

Радослав Русев е мениджър с богат опит в сектор ВиК и е участвал в екипа, разработил плана за оздравяване на дружеството в Добрич.

Подадох оставка вчера по лични причини, заяви пред Дарик досегашният шеф на ВиК-Добрич Юлиян Иванов, който бе начело на дружеството от 18 септември до вчера. Иванов заяви, че през последния месец и нещо е работил за ВиК-Добрич „на светло” и че ще помогне, с каквото може на новия управител Радослав Русев.

Дарик потърси за мнение и депутата Румен Иванов. По думите му Юлиян Иванов е заявил, че му е трудно да се справи с тежката ситуация във ВиК и е преценил, че е по-добре да подаде оставка.