Подписаха споразумение с наемателите на бившето студентско общежитие
Подписаха споразумение с наемателите на бившето студентско общежитие / netinfo
Наемателите на бившето студентско общежитие по ул.”Калиакра” подписаха споразумение с областна управа. На среща с областния управител Ердинч Хаджиев е уточнен начинът, по който ще се разпределят разходите за електрическа енергия и вода. Занапред натрупаните задължения ще се разпределят поравно на апартамент, така както искаха протестиращите наематели.

Уточнени са и сроковете, в които живущите в общежитието трябва да платят просрочените задължения за ел.енергия и вода. Неплатените сметки за ток за последните два месеца са 17 хил. лв., а за вода над 5 хил. лева.

Според подписаното споразумение дълговете ще се изплатят на две части. Първата вноска за електрическа енергия трябва да се внесе до 30 май, а втората до 6 юни. Сметките за вода пък трябва да бъдат платени до 6 юни и до 13 юни.

Представителите на общежитието са информирани, че ако не направят плащания в посочените срокове токът в общежитието отново ще бъде прекъснат.

Част от живущите в общежитието имат натрупани задължения и за наеми. Областният управител Ердинч Хаджиев е предупредил, че некоректните платци ще получат заповеди за освобождаване още  на 2 юни.