Подписаха първия договор за саниране в Силистра
Подписаха първия договор за саниране в Силистра / silistra.bg

Първият договор за 100% безвъзмездна помощ за саниране беше подписан в Силистра. Под документа подписите си положиха кметът на Общината д-р Юлиян Найденов и председателя на Управителния съвет на Сдружение на собствениците "Пролет". Това е първоначалната процедура по проекта за "Енергийна ефективност на жилищни сгради в обхвата на проект достъпна градска среда", който е част от инвестиционната програма, която е в изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие 2014 - 2020. С подписването на договора, Сдружението делегира права на Общината да обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, да осигури финансовите разплащания и всички други видове дейност.

До момента са регистрирани пет сдружения на живущи по ул. "Симеон Велики". Предстои подаване на заявления за интерес и финансова помощ, както и сключване на договор с Общината.

Проектът "Енергийна ефективност на жилищни сгради в обхвата на проект достъпна градска среда", е продължение на проекта за реконструкция и рехабилитация на пл. "Албена" и ул. "Симеон Велики". Реализацията на двата проекта, включващи прилежащите им тротоари, зелени площи и сгради, имат за цел да допринесат за новия съвременен облик града, както и да улеснят движението на МПС, велосипедисти и граждани.