Пламен Николов от ВМРО се закле като общински съветник, отново не избраха председател и замове на постоянни комисии
Пламен Николов от ВМРО се закле като общински съветник, отново не избраха председател и замове на постоянни комисии / netinfo

Пламен Николов от ВМРО е новото попълнение в състава на Общинския съвет в Добрич. Журналистът от в-к „Добруджанска трибуна” положи клетва на днешната сесия. Николов влиза в местния парламент на мястото на Иван Пеев, отказал се по вътрешнопартийни причини. Пеев остава член на Младежката организация на ВМРО в Добрич и на Контролно-ревизионната комисия в Централното ръководство на Националния младежки комитет на партията.

„Мисля, че опитът ми като журналист в продължение на 15 години, това че съм наясно с пробемите на Добрич, ще ми помогнат да участвам в решаването на тези проблеми. Трябва да намерим начин да задържим младите хора в Добрич и да им дадем шанс за реализация тук и сега. Надявам се, че към този състав на местния парламент все още има кредит на доверие, но ако той не работи както трябва и в полза на гражданите, този кредит ще се изчерпи” – коментира пред Дарик след полагането на клетвата новият общински съветник Пламен Николов. Той ще заеме мястото на предшественика си Иван Пеев и в три постоянни общински комисии.

На днешното заседание на Общинския съвет в Добрич бяха приети годишни отчети за изпълнението на бюджета на общината за 2015 г., за изпълнението на сметките за средствата от Европейския съюз, за състоянието на общинския дълг и на програмата за капиталови разходи на общината за миналата година.

Съветниците гласуваха още актуализиране състава на Общинската комисия за обществен ред и сигурност, като новите попълнения в нея са Михаел Игнатов от квотата на Реформаторски блок, Галин Иванов от БСП и Пламен Николов /ВМРО/, предложен от председателя на Общинския съвет Иво Пенчев.

За пореден път не бе избран председател на постоянната комисия „Регионално развитие, международно сътрудничество, европейски програми и проекти" тъй като тримата номинирани – Михаел Игнатов /РБ/, Надежда Петкова /ГЕРБ/ и Милко Пенчев /АБВ/ не събраха необходимата подкрепа. Заради липсата на председател отпадна и изборът на зам.-председатели на комисията. Не беше избран и зам.-председател на комисията „Управление и разпореждане с общинската собственост, приватизация, следприватизационен и следконцесионен контрол" заради отвод на бившия зам.-кмет на Добрич Иван Колев. Решението е тази комисия да работи без заместник-председател.