Георги Балабанов - почетен гражданин на Тараклия
Георги Балабанов - почетен гражданин на Тараклия / Дарик Добрич
Зам.-председателят на Съюза на Краеведите в България и зам.-председател на Съюза на независимите български писатели Георги Балабанов от Генерал Тошево получи високо признание.

С решение на градския съвет град Тараклия, Молдова, той беше удостоен със званието Почетен гражданин на Тараклия. Наградата и дипломата бяха връчени на тържествена открита сесия в центъра на града на 6 май 2017 година от кмета Сергей Филипов.

На проведеното тържество за 200 – годишнината от основаването на българската църква в града Георги Балабанов получи икона на Свети Георги. Забележителното е , че всички участници преминаха  по 200-метрова пътека от живи цветя, която жителите направиха.

Ден преди това Балабанов бе посрещнат сърдечно в гимназия № 3 на Тараклия с директор Наталия Башир. Обявени бяха и резултатите от четвъртия литературен конкурс „България в моите мечти”. На класиралите се на първите три места – Валентина Кирнева,Татяна Кирнева и Александър Бешир, писателят връчи награди – безплатна почивка в България , осигурена лично от него.