Пет фирми кандидатстват за ремонт на водния цикъл на Тервел
Пет фирми кандидатстват за ремонт на водния цикъл на Тервел / tervel.bg

Пет фирми кандидатстват за изпълнител на основните дейности в проекта за водния цикъл на Тервел, съобщават от общината. Участниците са: "САД - Компани Женерал дьо Траво Д'Иролик" - Франция; "Балканстрой" АД; консорциум "Тервел ПВД 2012"; „Хидрострой" АД Варна; консорциум "Пътстрой-Надин-ВТ". Прогнозната обявена стойност на поръчката е 8,5 млн.лева без ДДС. Първата процедура ще приключи в средата на ноември с избор на строителна фирма, която ще изпълни водопроводната, канализационната мрежа, канализационната помпена станция и колекторите към пречиствателната станция.

По проекта шест участници кандидатстват за строителен надзор, допълват от общината. Те са "Трансконсулт - БГ" ООД София, ДЗЗД „ММЛ - ЕКО" София (обединение от английско и българско дружество), "Пътинвестинженеринг" АД София, Дема-Т7"ДЗЗД Варна, "Жилфонд-инвест" ЕООД Добрич и "Пловдивинвест"АД Пловдив. В ход е оценката и на кандидатите за одитори на проекта. Подали оферти за участие са седем фирми и лица.

В процес на оценка на постъпилите оферти е и поръчката за инженеринг на реконструкцията на пречиствателната станция в Тервел. И тук се избира между пет участници, три от които са обединения между български и чуждестранни фирми, информират от общината. На по-късен етап ще бъде обявена и поръчка за избор на строителен надзор при изпълнение на пречиствателната станция.