Отвлякоха таксиметров шофьор от Добрич
Отвлякоха таксиметров шофьор от Добрич / Дарик Нюз - архив

Таксиметров шофьор от Добрич е бил отвлечен тази нощ, съобщиха от полицията. Директорът на Областната дирекция на полицията комисар Стефан Йончев потвърди пред Дарик за инцидента.

Сигналът за нападението е бил получен в 3 часа тази сутрин от колега на похитения, който го открил завързан за дърво до добричкото село Батово. Таксиметровият автомобил "Рено Клио" с отворени врати бил оставен до завързания шофьор.

Местопроизшествието е било посетено от дежурно-следствена - оперативна група, като от разпита на потърпевшия е установено, че той е бил нает от трима мъже от местостоянка, в близост до закусвалня в добричкия квартал "Христо Ботев". След като се качили в колата, клиентите заплашили шофьора с остър предмет и го принудили да кара в посока Балчик. След като посетили различни села в Добричка област, автомобилът аварирал на 2 км от село Батово, по главен път "Албена" - Добрич. Нападателите избягали в неизвестна посока, оставяйки шофьора, завързан за дърво в близост до колата.

Установено е, че от 36-годишния таксиметров шофьор с инициали Д.Д. са откраднати два мобилни телефона "Нокиа" и "Сони Ериксон", чантичка с документи и сума от около 70 лева.

По информация на Дарик нападателите са от ромски произход. Продължава издирването им от полицията.