Апелативна прокуратура
Апелативна прокуратура / netinfo
По искане на Районната прокуратура в Генерал Тошево е издадена мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо деветима мигранти, преминали незаконно държавната граница на България, съобщават от Апелативна прокуратура Варна. В ареста са трима сирийци и шестима иранци, сред които и две жени. 
 
Те са заловени на 7 декември т.г. от румънските гранични власти, след като преминали незаконно границата от България - в землището на село Росица, община Генерал Тошево. Срещу тях Районната прокуратура в Генерал Тошево образувала досъдебни производства.

Част от тях били без документи за самоличност и без адресна регистрация на територията на България. Не са регистрирани и в бежански центрове, преминали са незаконно българската граница с Турция и са заведени първоначално в София, откъдето след това са транспортирани до село Росица.

Установен е жител на Варна – А.П., който ги е транспортирал с микробус до землището на граничното село. Микробусът се движел по черен път и ги отвел непосредствено до граничната бразда, където закъсал. Групата чужди граждани били принудени да слязат и да пренощуват в полезащитен пояс, след което преминали държавната граница и се натъкнали на полицейски патрул на румънските власти.