Откриха обновената спортна зала в Каварна
Откриха обновената спортна зала в Каварна / netinfo

В Каварна официално беше открита основно обновената спортна зала „Олимпиада”, строена през 1980 година и кръстена така заради Олимпийските игри в Москва.  

Лентата на спортното съоръжение преряза кметът на общината Цонко Цонев заедно с актьорите от шоуто “Комиците”, които днес от 20 ч. ще забавляват каварненци и гостите на града в новата зала.

Около 400000 лева са средствата, вложени в ремонтни дейности на съоръжението. Направена е хидроизолация на покрива, нов окачен таван и стенни облицовки. Подменено е осветлението. Направен е ремонт на фасадата, санитарните възли и съблекалните. Монтирана е нова подвижна еластична настилка с цел многофункционално използване на залата.

Спортната зала “Олимпиада” е газифицирана и климатизирана, съобщават още от кметството.

 

От 2 до 8 август в залата ще се проведе международен турнир по волейбол за жени за купата на община Каварна. В момента там тренират спортистки от руската волейболна лига.

 

„Сега усилията ни са насочени към изграждане на спортната база и развиване детско-юношеските школи. По-нататък ще се стремим към добри изяви на каварненски спортисти на международното поле”, каза Цонев.  Чуйте в прикачения файл какви други спортове, освен футбол, ще се практикуват в  новата зала: