/ netinfo
Кметът на община Каварна Нина Ставрева откри модернизирана с европейски пари животновъдна ферма в каварненското село Вранино, стопанисвана от младо семейство. Това е най-новата инвестиция в областта на земеделието в общината. Тя е осъществена от местна фирма по проект по Програмата за развитие на селските райони. Инвестицията е в размер на 951 600 лв.

ферма Вранино
netinfo

„Днес е празник за цялата община, защото в работата на тези млади хора виждаме иновациите и развитието в сферата на земеделието. Радвам се, че тяхната цел е да се следи качеството на продукцията, която е насочена към най-малките жители на община Каварна. Всички каварненци сме горди с тях!”, заяви Ставрева и пожела на семейството здраве и още успехи.

ферма Вранино
netinfo

Събитието бе отбелязано с Ден на отворените врати в стопанството на Елина Колева и Петьо Киров. За най-малките посетители във фермата бе осигурена почерпка от свежи  здравословни продукти.

ферма Вранино
netinfo

При отглеждането на животните в стопанството в село Вранино се прилагат съвременни научни методи при храненето, профилактиката, репродукцията и селекцията, посочиха стопаните пред събралите се гости. Една от основните мисии на собствениците е произведената чиста храна да достигне до широк кръг от хора, най-вече до децата.
 
За последните 5 години фирмата има успешно реализирани 4 проекта.