Отдават под наем осем плажа в Добричка област
Отдават под наем осем плажа в Добричка област / Дарик Добрич, архив

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обявява търгове с тайно наддаване за отдаване под наем на 8 морски плажа на територията на Добричка област, информира сайтът на ведомството. Според заповедта на министър Лиляна Павлова, за срок от 5 години ще бъдат отдадени 4 ивици в община Каварна - „Каварна“ част I, „Каварна“ част III, морски плаж „Топола – Божурец 1" и „Топола – Божурец 3".

Най-голяма е централната плажна ивица „Каварна“ част III с активна площ от 11 846 кв. м. и начална годишна наемна цена 25 505 лв. „Каварна“ част I е с плажна площ от 3802 кв. м. и се отдава под наем срещу първоначална сума от 5 357 лв., морски плаж „Топола – Божурец 1" -  е с площ от 2 633 кв. м и цена 3 272 лв, а „Топола – Божурец 3" - 6 630 кв. м на цена 9 599 лв.

В община Шабла се отдават под наем 3 плажа - Част 1 от “Дуранкулак” на цена 7 706 лв., Част 3 от “Крапец - север” за 3 368 лв. и Част 4 от “Добруджа” на цена 8 630 лв.

В община Балчик ивицата е една - “Тузлата”, а цената е 5 232 лева.

Кандидатите трябва да декларират, че ще осигурят техническо оборудване на морския плаж и прилежащата акватория със съоръжения, технически средства и преместваеми обекти, необходими за водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване, санитарно-хигиенна поддръжка на плажа по време на туристическия сезон, както и че във времето извън туристическия сезон ще осигуряват за своя сметка почистването на морския плаж и необходимите туристически средства и съоръжения за обозначаване на плажа като неохраняем.
Търговете ще се проведат на 7 и 8 април в сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а заявления за участие се приемат до 6 април 2015 г., включително.