Отбелязват Деня на психичното здраве със състезания и изложба
Отбелязват Деня на психичното здраве със състезания и изложба / Дарик Добрич

Центърът за психично здраве "Д-р Петър Станчев" отбелязва с редица инициативи Световния ден на психичното здраве - 10 октомври, съобщават от здравното заведение. В сутерена на центъра днес в 10.00 ч. ще се състои спортна надпревара на пациентите. Утре от същия час е предвидено състезание - реплика на телевизионното шоу "Стани богат", а на 9 октомври - конкурс за моделиране с пластилин. Победителите в различните състезания ще бъдат обявени и наградени на 10 октомври - Деня на психичното здраве.

От днес в коридора на сутерена на Център "Д-р Петър Станчев" е подредена изложба с произведения на пациентите от заниманията им по арт терапия, включваща мозаечни пана с камъчета, миди и други естествени материали, акварелни и маслени картини.

Центърът за психично здраве функционира като самостоятелен психодиспансер от 1 октомври 1979 г. - след построяването на нова четириетажна сграда с две стационарни отделения, дневен стационар и поликлиника. Екипът обслужва населението на Добричка област. По спешност и по заявка се приемат и пациенти от цялата страна.