МБАЛ-Добрич
МБАЛ-Добрич

Ръководството на МБАЛ-Добрич влезе в задочен спор с д-р Хасан Ефраимов, който ги обвини, че в Онкологичното отделение на лечебното заведение са се отнесли зле с неговите родители.

Направиха основен ремонт на Отделението по хемодиализа в МБАЛ-Добрич

Ефраимов е акушер-гинеколог с частна практика, който е получил специалност в болницата. Снощи той изнесе информация в личната си страница във Фейсбук, че баща му, който е с карцином и е приет за лечение в онкоотделението, придружаван от съпругата си, е бил "изхвърлен в коридора, защото нямало свободни легла". Ефраимов допълва, че е бил готов и е предложил да плати престоя на майка си като придружител на баща му в отделението.

Днес от болницата разпространиха опровержение, в което се казва: "По повод появилите се публикации на д-р Хасан Ефраимов в социалните медии, ръководството на МБАЛ Добрич държи да заяви, че твърденията на лекаря не кореспондират с истината.

Община Генерал Тошево ще подпомогне дейността на МБАЛ-Добрич с 35 000 лева

Написаното от д-р Ефраимов е грубо изопачаване на истината, манипулативно и скрива факти. Лечебното заведение е от типа „държавна болница“ и всички пациенти са с равни права и задължения, независимо от социалният статус на близките им", казва се в обръщението, в което обаче не се уточнява какви точно са фактите.
.
От МБАЛ-Добрич настояват за "публично извинение от д-р Ефраимов" и съобщават, че в противен случай ще потърсят правата си по съдебен ред - "за насаждане на клевети и уронване престижа на болницата".