Съд в Манхатън призова син на Доналд Тръмп за показания
Съд в Манхатън призова син на Доналд Тръмп за показания / IStock
Мъж, живял на съпружески начала с непълнолетно момиче, е осъден на осем месеца пробация, съобщиха от пресцентъра на Районния съд. Наказанието, което включва задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител, е наложено след сключено споразумение между обвиняемия и прокуратурата.

24-годишният подсъдим се е признал за виновен за деянието, извършено в село Златия. Мъжът ще изтърпи и обществено порицание, което ще бъде изпълнено чрез поставяне на копие от постановения съдебен акт на видно място в кметството на селото, посочват от съда.

През изминалата 2020 година в Районния съд в Добрич са разгледани три дела за съжителство с непълнолетни, съобщават от съдебната институция. Двама от обвиняемите са били освободени от наказателна отговорност, като са им наложени глоби в размер на 1000 лева. Един е бил осъден на пробация и обществено порицание. През предходната година са разгледани три дела от този вид, като и тримата обвиняеми са наказани с глоби.
БТА