Осъдена за опит да убие съпруга  си влезе в затвора за 5 години
Осъдена за опит да убие съпруга си влезе в затвора за 5 години / netinfo

5 години затвор при първоначален общ режим постанови Върховният касационен съд по делото срещу 40-годишната Румяна Маринова от Добрич, обвинена в опит да отрови с татул бившия си съпруг.

Решението е окончателно. С него се намалява наложената преди година присъда от Добричкия окръжен съд. Окръжните магистрати тогава постановиха 8 години затвор при първоначален строг режим.

По делото е установено, че през декември 2001 г. Румяна Маринова е направила предумишлен опит да отрови с татул съпруга си, той е получил натравяне, но е успял да се възстанови. В началото на 2002 г. тя платила близо 14 хил. лева на други трима обвиняеми, за да я отърват от съпруга й. Ивелина Иванова, Данаил Илчев и Георги Николов са взели парите за лична облага, като са въвели Румяна Маринова в заблуждение, че ще изпълнят поръчката й. Наемниците само инсценирали опит за покушение по пътя Варна - Добрич.

Върховните магистрати потвърдиха наложеното на Румяна Маринова административно наказание - глоба от 2000 лева, за това че е подбудила трима души да убият мъжа й.

Потвърдени са и наложените за измама наказания на тримата. Ивелина Иванова е с условна присъда от 1 година с тригодишен изпитателен срок. Двамата й съучастници са осъдени на по една година затвор. Присъдата за Георги е задочна, тъй като той е емигрирал от България.